Na paraćinskoj Zelenoj pijaci ovih dana prava atrakcija je tezga Radovana Stojanovića, poljoprivrednog proizvođača iz Donjeg Vidova, koji između ostalog sadi i bundeve već 30 godina. Na njegovoj tezgi, najveću pažnju privlače ogromne i dekorativne tikve različitih težina i boja.

Najveća tikva koju je do sada proizveo težila je 70 kilograma. Radovan kaže da uzgajanje ove biljke nije teško, da se veoma isplati i dodaje da je cena ove godine nešto viša u odnosu na prethodnu.
Bundeva, odnosno tikva, nazivi su istog povrća. Potiče iz Meksika, a u Evropu su je doneli Španci. Ona se uzgaja širom sveta, a zavisnosti od kraja zemlje ima svoje lokalni naziv, tako da se u narodu naziva još i Ludaja ili Dulek.

Pored ovih ogromnih, Radovan na svojoj tezgi ima i manje bele, žute i ukrasne tikve. Za razliku od džinovskih bundeva koje verovatno nisu ukusne, sve ostale su vrlo slatke, a za njihov dobar ukus je najbitnije da su dovoljno zrele. Može da se priprema na razne načine, a najčešće ih domaćice peku u rerni.